Stop spam bezoek vanuit free-share-buttons, social-buttons en simple-share-buttons

Als online ondernemer / marketeer doet u elke ochtend het zelfde ritueel – inloggen in Google analytics om uw bezoek naar de website te bekijken van de dag ervoor. Een stijging?! Yes, de vlag kan uit denkt u.

Pas alleen op voor de nieuwste Spam trend van de laatste weken! En dit is een vervelende. Hij komt voor in drie smaken; free-share-buttons, social-buttons en simple-share-buttons.

Afbeelding_1

WAT IS HET ABSOLUUT NIET?

Allereerst heeft dit niets te maken met de social media knoppen of eenvoudige deel buttons via bijvoorbeeld https://simplesharebuttons.com. Wat overigens een prima plug-in is voor WordPress websites.

Verwijzingen vanuit simple-share-buttons.com, social-buttons.com of free-share-buttons.com is niet geldig verkeer, en moet gestopt worden.

WAT IS HET WEL?

Free-share-buttons, social-buttons en simple-share-buttons zijn allemaal Ghost Referral Spam. (Ghost Refferals zijn spook verwijzingen naar uw website, wat echter geen toegang en interactie heeft met uw website. Het raakt alleen wel je Google Analytics reporten. Maar het is bezoek wat er eigenlijk niet is)

De verwijzingen tonen soms een vermelding met het woordje “site” ervoor.
Als voorbeeld:

Afbeelding_2

Dit Spam verkeer heeft bijna altijd een 100% Bounce Rate en een Gemiddelde Sessie van 0 seconden. En dit heeft natuurlijk grote invloed op uw statistieken.

Hoe kunt u social-buttons.com, simple-share-buttons.com and free-share-buttons.com

stoppen?

Momenteel is er maar 1 manier om deze Ghost Referrals te stoppen en dat is door filters te maken in Google Analytics:

  1. In uw Google Analytics, ga naar de Beheerder tab.
  2. Onder de Weergave Kolom selecteert u Filters 
  3. Selecteer Nieuw Filter Afbeelding_3
  4. Zet Buttons Referral Spam als naam voor de Filter.
  5. Selecteer Filtertype AangepastBij Filterveldzoekt en selecteert u Campagnebron. Bij het Filterpatroon tekstveld, kopieert en plakt u de volgende zin:
    social-buttons.com|simple-share-buttons.com|free-share-buttons.com

Als u alles heeft ingevuld, slaat u het op Afbeelding_4

Afbeelding_5

Als u de Filterverificatie Tool gebruikt, kunt u ook daadwerkelijk zien dat de Filter werkt. Het laat u data zien van voor en na het toepassen van de Filter.

Afbeelding_6

Houdt er rekening mee dat het tot 24 uur kan duren voor het effect van de Filter gaat werken.

Daarom adviseren wij van Wingmate.nl om deze Ghost Referrer Spam per direct te stoppen. Er zijn verschillende manieren om dit te stoppen waarvan wij er 1 hierboven hebben uitgelegd. Wij staan echter voor kwaliteit en gedegen oplossingen.

Heeft uw last van deze Ghost Referrer Spam, en wilt u dit per direct killen neem dan contact met ons op.